Cykla mer till vardags – så får du tid

Att cykla ger både motion och bättre hälsa samtidigt som du tar dig fram snabbt i trafiken, vilket betyder att du kan spara en del tid på att använda en cykel. Genom att cykla så bidrar du också till en bättre miljö då en cykel inte släpper ut några föroreningar i luften. Det finns ett flertal olika cykelmodeller som du kan välja mellan, allt från vanliga standardcyklar till racers, offroadcyklar och cykelvagnar. Om du har en cykel och en cykelvagn kan du enkelt sköta om hushållets matinköp också men även ta med barnen på cykelturer till exempelvis parken. Det finns många hushåll, framför allt i innerstaden, som har slutat använda bil och istället använder cyklar för att ta sig till arbetet eller när de ska uträtta olika ärenden.

Vardagsmotion på cykelAtt cykla innebär att du sparar tid, framför allt då du ska ta dig fram i morgonrusningen till arbetet eller ta dig hem efter arbetet. Tid som du kan använda till något mer värdefullt som exempelvis att umgås med familjen. Tid är det viktigaste vi har idag och därför är det viktigt att försöka frigöra så mycket tid som möjligt så att du kan använda den till bättre saker än att exempelvis sitta i en bilkö. Utöver att cykla till vardags finns det många andra saker som du kan göra för att få mer tid över. Exempelvis kan du anlita hemstädning så att du får hjälp med att städa hemma. En städfirma som erbjuder städhjälp kan hjälpa till med många tidskrävande saker i hemmet som att, utöver att städa, hjälpa till med disk, tvätt och grovrengöring. Att anlita hemstädning behöver inte heller bli speciellt kostsamt eftersom du kan använda dig av RUT-avdraget, vilket innebär att du får 30 procent av arbetskostnaden tillbaka.

Det är hälsosamt och tidssparande att cykla

Att göra små saker lite annorlunda får dig att må bättre. Att cykla till arbetet istället för att ta bilen ger dig bra kondition men också starkare ben, precis som du mår bättre av att ta trapporna istället för hissen. Att motionera är viktigt för att stärka kroppens immunförsvar så att du enklare kan hantera olika sjukdomar. Att cykla till vardags ger inte bara en bättre hälsa utan gör också att du kan spara tid genom att slippa sitta i bilköer vid rusningstrafik, vilket är både stressande och dåligt för miljön. Med mer tid över kan du istället göra något annat roligt som är mer givande, som att umgås med familjen, utföra någon hobby eller vila.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.