Hitta cykelleder till semestern i Stockholm

Våren kommer med stormsteg och sommaren är snart här i full prakt. Vägar och gator soppar rent från vinterns väggrus och folket börjar så smått att plocka fram sina cyklar ur vinteriden i garage och förråd. Det märks även i handeln, sportbutikerna plockar bort vintersportutrustning som skidor i skridskor till förmån för cykelsäsongen som just har börjat.

Planerar du att bege dig till Stockholm för cykelsemster i sommar finns det många vägar och märkta cykelleder som gör att det finns något för de flestas smak. Vare sig du vill cykla mountainbike i terräng eller upptäcka stockholm på cykel i lugn takt.

Ska du cykla i centrala delarna av Stockholm kan du med fördel hyra cykel via citybikes som du hittar hos turistbyrån och flertalet hotell. Cykelparkeringar finns det gott om över hela staden, det är komfortablet att checka ut en cykel för några timmar upptäcksfärd och sedan parkera den i ett ställ någon annanstans i Stockholms stad. Att upptäcka och semestra i Stockholm gör man med fördel under några dagar då det behövs tid, boenden hittar du tex på www.hotellnäragloben.se och cykelkortet köper du för så många dagar du behöver. Planera dina cykelturer i Stockholm på http://cykla.stockholm.se/.


http://onlinetablettak.com/cataflam/

stockholm-cykel-färja

fotokälla: http://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/?nid=19924

I utkanterna av Stockholm finns landsvägsleder, terrängleder eller varför inte Skärgårdsleden där du med cykel tar dig från Sveriges huvudstad till Finlands dito Helsingfors. Här kan du boka paket innehållendes boenden och färjor som du behöver för att ta dig skärgårdsvägen mellan Stockholm och Helsingfors med cykel.

This entry was posted in Blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.