Cykelvänligt i Älvsjö

På många politikers agendor står att minska miljöpåverkan och att medborgarna ska cykla mer till fördel mot andra koldioxidproducerande transportsätt som tex bil och tåg. I Älvsjö har man verkligen gjort det säkrare för alla cyklister och minska stöldrisken genom att öppna ett cykelgarage.

cykelgarage

bild från cykelboxen.se

Cykelgaraget i Älvsjö öppnade i juli förra året och är Stockholms första cykelgarage. Garaget har plats för 370 cyklar och är helt kostnadsfritt. Det är byggt i 3 nivåer och har kameror installerade i övervakningssyfte. Man kör enkelt in sin cykel i ett cykelställ vartefter cykelstället flyttar in cykeln i ett ledigt fack i cykelgaraget.

Älvsjö är ett stort konferens- och mässcentrum i Stockholm med starkt utvecklat affärsliv. Det finns många hotell i Älvsjö men det går utmärkt att även bo i centrala Stockholm då kommunikationerna mellan centrum och Älvsjö är goda. Vill du bo riktigt nära Stockholmsmässan rekommenderas Rica Talk Hotel som i det närmaste med sin imponerande arkitektur blivit ett landmärke för Älvsjö. På www.hotellälvsjö.com hittar du mer om hotell och bokning.

Eftersom Älvsjö med Stockholmsmässan är beroende av bra kommunikationer är cykelvägen från Stockholmsmässan direkt förbunden med parkeringshuset, i anknytning till pendeltågsstationen.

Det är bra nyheter för oss som gillar att cykla och är ett framtidstecken på att cykeln som färdsätt kommer att öka starkt. Det största problemet i framtiden blir förhoppningsvis vart man ska hitta parkeringsplatser till alla cyklar. Det är definitivt ett delikat problem ur miljömässig synpunkt som politikerna får brottas med.

This entry was posted in Blogg and tagged . Bookmark the permalink.